Twee Meesters van de Pabo (Juup en Mike) hebben deelgenomen als scheidsrechter aan de voorrondes van The FIRST LEGO League challenge op Hogeschool Inholland in Alkmaar!

De LEGO League is een internationaal onderwijsprogramma waar kinderen zich gezamenlijk bezig houden met onderzoeken, probleemoplossingen bedenken en presenteren onder een bepaald maatschappelijk thema. De kinderen ontwikkelen op deze manier hun (21e-eeuwse) vaardigheden en zijn op een creatieve manier bezig met wetenschap en technologie. Ze worden geïnspireerd om te experimenteren en kritisch te denken. Zelf hebben we jaren geleden ook meegedaan aan The First LEGO League. Het was voor ons dus super om wat nostalgie op te halen en de wedstrijden vanuit een hele andere kant te bekijken. Kinderen die al weken gebouwd en geoefend hebben met de robots, sportief met elkaar omgaan en overal enthousiast over zijn. Een te gekke ervaring en iets om in ons eigen onderwijs ook over na te denken na het zien van de positieve resultaten bij de kinderen na het werken met de LEGO, het creëren van een team en meer.

Zelf ook scheidsrechter, cameraman of mevrouw of een andere rol vervullen binnen de LEGO League als student van Hogeschool Inholland? Vanaf het tweede jaar is dit mogelijk! Neem contact met ons op voor meer informatie.