Afgelopen week hebben we onze eerste stap gezet op de privéschool TVS (Trinity Valley School) in het prachtige Fort Worth, Texas. Vanaf het moment dat we de school binnenliepen, werden de grote verschillen met de basisscholen die we kennen in Nederland meteen duidelijk.

De eerste indruk was overweldigend – niet alleen vanwege de omvang van de school, maar ook vanwege de fijne rust die er heerste. De school had ruime gangen en rijke klaslokalen, die we niet helemaal gewend waren van de vaak drukkere Nederlandse scholen.

Wat ons vooral opviel, was de overvloed aan materialen en de diverse manieren van leren die hier mogelijk waren. Van state-of-the-art technologie tot uitgebreide sportfaciliteiten. TVS bood een scala aan middelen om het leerproces te ondersteunen en te verrijken.

Het contrast met het Nederlandse onderwijssysteem was fascinerend. Hier op TVS ligt de nadruk op het stimuleren van individuele groei en het ontdekken van persoonlijke interesses. Dit is mogelijk omdat een private school in Amerika haar eigen curicullum bedenkt. Voor ons lijkt het er meer op dat de leerlingen in het Nederlandse onderwijs door dezelfde leerlijn heen moeten. Hoewel we de afgelopen jaren wel goed op weg zijn naar het vinden van de juiste leerlijn voor het individu.

Maar dit is pas het begin van ons avontuur. De komende week zullen we meer delen over onze verdere ervaringen met het onderwijssysteem in Amerika, van verschillen in het onderwijs tot de Gymlessen die we gegeven hebben. We kijken ernaar uit om meer te ontdekken en te leren over het onderwijs hier in de Verenigde Staten.

Blijf dus op de hoogte, want er staat nog veel meer interessants op het programma!